تبیین الگوی بسیج سرمایه‌های معنوی و اجتماعی در دوران دفاع مقدس
کد مقاله : 1156-PAYDARI02 (R2)
نویسندگان
مصطفی لطفی جلال آبادی *1، محمود واصلی خباز2، مجتبی پویا3
1دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه هوایی شهید ستاری
2مربی دانشکده پرواز دانشگاه هوایی شهید ستاری
3عضو نظام مدرسین، دانشکده علوم پایه، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری
چکیده مقاله
زمینه و هدف: تاریخ دفاع مقدس دنیایی از تجارب و دستاوردهای انسانی از خود باوری‌ها و خود گذشتگی‌ها به همراه دارد و مانند دانشگاه بزرگی است که دست آموخته‌های زیادی دارد که بایستی درس‌های آن را با نقدی متفکرانه و درست به نسل‌های آینده منتقل نمود. لذا در این تحقیق به تبیین الگوی بسیج سرمایه‌های معنوی و اجتماعی در دوران دفاع مقدس پرداخته می‌شود.
روش‌شناسی: نوع تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت جزء پژوهش‌های کیفی است. جامعه آماری شامل؛ متون علمی مرتبط با موضوع مورد پژوهش، مصاحبه‌ها و گزارش‌های منتشر شده در نشریات و رسانه‌ها در خصوص دفاع مقدس می‌باشد و روش انتخاب منابع از نوع اقتضائی و در دسترس بوده است. برای تحلیل منابع از روش تحلیل مضمون استفاده شده است. روایی تحقیق با نظر متخصصان/ چند سویه سازی و جهت بررسی پایایی تحقیق، از روش توافق یا همخوانی بین دو نفر استفاده گردید.
یافته‌ها: بسیج سرمایه‌های معنوی و اجتماعی در پنج دسته طبقه‌بندی گردید که عبارت‌اند از شرایط علی، محوری، شرایط زمینه‌ای و مداخله‌گر، راهبردها و پیامدها است.
نتیجه‌گیری و پیشنهاد: بسیج سرمایه‌های معنوی و اجتماعی، یک سرمایه‌گذاری بلندمدت برای کشور است که منجر به افزایش کارایی، ارتقای روحیه، نوآوری و آمادگی بهتر برای مقابله با تهدیدات پیچیده می‌شود.
کلیدواژه ها
دفاع مقدس، بسیج سرمایه‌های معنوی و اجتماعی، داده بنیاد
وضعیت: پذیرفته شده